De Vergeting.
Samenvatting
Erover leren in de cursus neuropsychologie is nog wat anders dan het zelf aan den lijve ervaren. En er dan nog over kunnen vertellen! Daan Heerma van Voss (1986) werd wakker en wist niet meer wie hij was, sterker, hij herinnerde zich niets. In de loop van de dag komt alles geleidelijk weer terug. Wij herkennen dat als een Transiënte Globale Amnesie (TGA). Dan kun je denken dat je je geheugen kwijt bent, maar het is veel erger, je bent jezelf kwijt! En hoe dat aanvoelt weet Daan Heerma van Voss en dat heeft hij proberen te beschrijven in dit boek. Het is een chaotisch, bizar verslag geworden, telkens wisselend qua tijdstip en gezichtspunt. Ook zijn schrijfstijl is speciaal, lijkt bij de twittertijd te passen. Je zou kunnen denken dat die stijl goed past bij de situatie waarin iemand met een TGA verkeert, maar het doet soms ook geforceerd aan. Na zijn vader verteld te hebben dat hij een boek gaat schrijven over zijn TGA, laat hij die zeggen: 'Waarom niet, uitmelken die handel.' (p. 126). Daar heeft het wel wat van weg. Maar toch niet oninteressant voor een neuropsycholoog.
De Vergeting.
Daan Heerma van Voss
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
273 pagina's
© 2009-2025 Uitgeverij Boom Amsterdam
ISSN 1871-1391
De artikelen uit de (online)tijdschriften van Uitgeverij Boom zijn auteursrechtelijk beschermd. U kunt er natuurlijk uit citeren (voorzien van een bronvermelding) maar voor reproductie in welke vorm dan ook moet toestemming aan de uitgever worden gevraagd:
Behoudens de in of krachtens de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze uitgave worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch door fotokopieën, opnamen of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.
Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikelen 16h t/m 16m Auteurswet 1912 jo. Besluit van 27 november 2002, Stb 575, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoeding te voldoen aan de Stichting Reprorecht te Hoofddorp (postbus 3060, 2130 KB, www.reprorecht.nl) of contact op te nemen met de uitgever voor het treffen van een rechtstreekse regeling in de zin van art. 16l, vijfde lid, Auteurswet 1912.
Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16, Auteurswet 1912) kan men zich wenden tot de Stichting PRO (Stichting Publicatie- en Reproductierechten, postbus 3060, 2130 KB Hoofddorp, www.cedar.nl/pro).
No part of this book may be reproduced in any way whatsoever without the written permission of the publisher.
Nieuwsbrief Boom Psychologie & Psychiatrie
Meld u nu aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Boom Psychologie & Psychiatrie met aantrekkelijke aanbiedingen en de nieuwe uitgaven.
Aanmelden