Het sociale brein van de puber.
Samenvatting
Crone, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie in Leiden, had al een bestseller op haar naam staan met Het puberende brein uit 2008, maar het onderzoek staat niet stil en de nieuwste resultaten worden in dit boek besproken voor een algemeen lezerspubliek. Het boek geeft een inleiding op de problemen van de puberteit, de werking van de hersenen en hoe we nu op basis van de biologische veranderingen kunnen begrijpen wat er aan de hand is als de emoties hoog oplopen, als de puber zijn plaats in de groep zoekt, hoe het zelfbeeld van de puber verandert. De laatste hoofdstukken zijn gericht op sociale relaties, perspectief nemen, vriendschappen en andere relaties. Typografisch (veel chocoladeletters) vind ik het niet fraai, maar voor psychologen en ouders die met pubers te maken hebben, worden allerlei zaken op een eenvoudige en heldere manier op een rij gezet. Hoe deze kennis over onderliggende biologische processen ook het omgaan met en helpen van pubers in de praktijk vergemakkelijkt wordt in dit boek niet beschreven.
Het sociale brein van de puber.
Eveline Crone
Amsterdam: Bert Bakker, 2012
198 pagina's
© 2009-2025 Uitgeverij Boom Amsterdam
ISSN 1871-1391
De artikelen uit de (online)tijdschriften van Uitgeverij Boom zijn auteursrechtelijk beschermd. U kunt er natuurlijk uit citeren (voorzien van een bronvermelding) maar voor reproductie in welke vorm dan ook moet toestemming aan de uitgever worden gevraagd:
Behoudens de in of krachtens de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze uitgave worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch door fotokopieën, opnamen of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.
Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikelen 16h t/m 16m Auteurswet 1912 jo. Besluit van 27 november 2002, Stb 575, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoeding te voldoen aan de Stichting Reprorecht te Hoofddorp (postbus 3060, 2130 KB, www.reprorecht.nl) of contact op te nemen met de uitgever voor het treffen van een rechtstreekse regeling in de zin van art. 16l, vijfde lid, Auteurswet 1912.
Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16, Auteurswet 1912) kan men zich wenden tot de Stichting PRO (Stichting Publicatie- en Reproductierechten, postbus 3060, 2130 KB Hoofddorp, www.cedar.nl/pro).
No part of this book may be reproduced in any way whatsoever without the written permission of the publisher.
Nieuwsbrief Boom Psychologie & Psychiatrie
Meld u nu aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Boom Psychologie & Psychiatrie met aantrekkelijke aanbiedingen en de nieuwe uitgaven.
Aanmelden